Cara Membuat Laksam

Cara Membuat Laksam. Anda boleh mencari pelbagai info. Jika perlu tambahkan air secukupnya dan kacau sebati.

Cara Membuat Tempe 100 Berhasil! YouTube
Cara Membuat Tempe 100 Berhasil! YouTube from www.youtube.com

Kukus dalam 5 minit dan jika laksam gelembung tu maksudnyaya ah masak. Masukkan minyak dan kacau rata. Nak senang boleh kisar kesemuanya tanpa asing tulang.

Laksam Yang Akan Saya Kongsikan Ini Adalah Perkongsian Dari Puan Mizah Ngatiman Dan Ianya Nampak Sangat Mudah.

Laksam adalah salah satu makanan yang berasal daripada pantai timur iaitu kelantan. Rahsia kuah pekat, sedap dan lemak berkrim! Tepung laksam diperbuat daripada bancuhan 2 jenis tepung.

Jom Saya Kongsikan Resepi Daripada Cik Puan Tahrunnisah.

Try lah buat rasepi nie mmg mnjdi. Nah ina yg bername siti tepek resepi yg selalu digunakan. Laksam adalah salah satu makanan kegemaran aku.

Baca Juga :   Cara Ambil Akun Orang

Untuk Menghasilkan Laksam Ini Tidak Lah Rumit, Cuma Perlukan Ketelitian Dalam.

Dan resepi ni menggunakan sukatan cawan. Selain itu, jika anda rasakan artikel cara buat laksam ini bermanfaat, jangan lupa bookmark dan sharekan artikel resepibaru ini…. Tak sempat nak buat sekarang, sharekan dulu supaya lebih ramai yang dapat manfaat yang sama.

Resepi Laksam, Yang Berasal Dari Negeri Cik Siti Wan Kembang Dan Memang Sangat Sedap.

Ambil 1 kilo ikan kembung. Tapi entah kenapa kamera meragam pulak, puas ditekan, tak mahu snap juga, saya cuma tahu klik jer kamera ni, lain lain setting memang tak reti. Bahan untuk membuat laksam 500 gm atau sebungkus tepung beras 2 setengah liter (2 dan 1/2) air suam sedikit garam c.

/ Ikan Haruslah Segar Baru Kuah Laksam Menjadi Lebih Sedap.

Nak senang boleh kisar kesemuanya tanpa asing tulang. Kalau byk nanti tebal nau. Dah ada resepinya yang saya kongsikan dulu.